wajib klik!

Tuesday, 30 June 2009

trivia : 1 world 1 soul gath...

  • ekceli memula tak tau pun pasal gath ni. my bff cik jeeLa yang bagi info dan ajak join sekali

  • kamera tertinggal dalam dashboard keta. pasal tu lah snap pic guna handphone cap barangan letrik tu je.

  • sumpah aku pemalu! sorry la ye kalau tak tegur tegur tu.

  • sandwich-telur-tak-berapa-sedap dalam bekas kuning tu aku yang bawak. gile gigih buat pukul 2 pagi tau!

  • aku pergi single je. lelaki-yang-ngorat-aku tak jadi follow sebab awal pagi sangat, dia malas bangun. hampeh kan?

  • aku nyaris nyaris tak pegi sebab lupa beli hadiah. aku sms cik jeeLa awal awal pagi tu, masa buat sandwich. kata taknak pergi. dia reply balik pukul 6.45 pagi - DAH JANJI. KENA PEGI GAK. AKU ADA HADIAH LEBIH. - so, sebab tu la ada 2 hadiah saiz yang sama, wrapping yang sama.

  • Thanks ye untuk semua semua hari tu. Best!

  • Balik dari gath aku singgah rumah lelaki-yang-ngorat-aku. Dan hadiah hadiah yang aku dapat semua dia yang bukak. Dia yang eksaited lebih!

  • Opss...La, haritu kita janji nak share hadiah pertandingan cari barang tu kan? Hadiahnya body spray la darling. Share ye? Hari ni aku pakai, esok kau pakai, lusa pulang balik kat aku, tulat aku pass balik kat ko...ekekkekekekeke...Sehari boleh spary 3 kali je tau. Hahahha

  • Dan ni gambar gambar yang tak seberapa. Ada dari handphone aku, ada yang dari blog orang lain.

sesi mari bergambar berasama sama. ntah apa pesen ntah aku senyum tu. langsung tak comel

kak ayu, thanks untuk hadiah mug tu ye. macam tau tau je rumah bujang ai tak cukup mug. khikhihkihkh
dua mak dara mengapit anak dara. tengok, mak mak sebok nak tangkap gambar sampai anak anak terpaksa pandai pandai cari sudut nak menyelit. ekkekekekek...

banner

jajazuzu tau. bukan jazujuaza ke juzajuzu ke zazajuju ke zazujuja ke. JAJAZUZU
cik jeeLa je. takde a.k.a. pasal tu bila orang tanya dia a.k.a apa dia blur blur. hahhahahahha...nasib la La oiii..langsung jadi cik jeeLa a.k.a mamabetty. hakahkahak
kami yang pemalu. nak nak si anak dara tu. bukan anak dara baju kuning tu! anak dara baju pink tu.

betty sengaja je buat muka tension time tangkap gambar dengan achik. dah la pandai tahan nangis. lawak je...

***nanti nanti ada gath lagi jemput lagi ye. dahh...dahhh...nak balik ni. nak pergi stesen-kerang, nak ambik gaji. hehhehehe...daaa...~

Monday, 29 June 2009

dahh...dahhh...pegi beli sinar harian sekarang


aku bizi nih.


tapi kalau kamu tak bizi pergi beli sinar harian sekarang.



beli je. pastu cari la, kalau kalau terjumpa gambar aku. hehehehhehe


ni aku jumpa kat blog akak suziey. akak, ai curik gambar sikit ye. hehehhe



*ntah apa rupa ntah aku dalam gambar tu. banyak giler kamera. tak tau nak pandang mana satu.



**tak banyak gambar yang aku sempat snap. aku kan pemalu. balik balik gambar aku, gambar cik jeeLa, gambar betty. sungguh aku pemalu. tak tipu!


***next time ada masa sambung balik cerita ye. keja banyak ni. daaa..~



Saturday, 27 June 2009

perasaan serba salah memang sangat tidak best!

Aku dah dapat kerja lain. Dekat sikit dengan rumah. Tak payah nak redah empat trafik light lagi pagi pagi kalau nak pergi ofis. Tak payah nak redah jem. Tak payah susah susah nak pakai seat belt kalau lalu depan pakcik uniform putih yang jaga lalu lintas tu. Bukan takut beb, hormat. Aku kan tengah berusaha menjadi perempuan-sopan-baik-hati-lemah-lembut-serta-berhemah!

Kerja yang aku dapat ni perempuan-yang-mahu-jadi-lelaki yang tolong aku. Sebab tu ofis dia. Dia dah ugut bos dia awal awal, dia nak kawan dia gak (aku la tu) untuk jadi assistant dia. So, gaji first nanti memang kena belanja dia makan pizza la gamaknya. Dia dah pesan awal awal. Entah ikhlas ke tidak dia tolong aku tu. Dia tu pun bukan betul jugak. Entah entah dia dah ada plan nak buli aku. Takpe....aku lagi tinggi dari dia. Walaupun rambut dia pendek, hisap rokok, dada leper, ada makwe...tiap tiap bulan dia sama jugak macam aku, datang bulan. Jadi kederat dia dengan aku lebih kurang je. Setakat nak sekeh sekeh dia tu, sambil pejam mata pun boleh.

Semalam aku dah hantar surat resign. Bos aku terkejut. Dia sengaja buat ayat bagi aku rasa bersalah. Benci sungguh la. Buat aku rasa macam nak tarik balik surat resign tu. Tapi bila fikir fikir balik, tak apelah. Aku dah bosan jugak dengan bos aku tu. Pagi ni, dia kasi tambah peratus kebosanan tu lagi. Sekarang rasa menyesal tu dah hilang. Rasa bersyukur pulak sebab tak lama lagi nak berhenti. Yeahh!!

Masa tengah best best tadi, telefon tangan cap barangan letrik aku tu bunyi bunyi.

Aku jawab..

"I call dari AMC. Temuduga u berjaya. So, macam mana? Bila u boleh mula kerja?"

Ok. Rasa serba salah datang balik.

**Awal awal taknak call! Bila aku dah dapat kerja lain baru terhegeh hegeh nak offer. Benci la!

Friday, 26 June 2009

percubaan pertama

Semalam, mood tengah mengada ngada datang, Aku ambik henpon cap barangan letrik aku tu dan taip SMS

B.....tetiba org ngidam nak minum air barli la

Dan aku send kepada lelaki-yang-ngorat-aku a.k.a abang rambut ketak ketak. Aku memang tak pernah nak mengada ngada dengan dia. Tak penah mintak apa apa pun kat dia. Ini la percubaan pertama aku. Saja nak tengok, dia layan ke tidak kalau kalau aku buat perangai mengada aku. B tu pun aku saja je panggil dia gitu. Sebenarnya aku dengan dia tu ber saya-awak je.

Takde SMS balasan. Dia memang gitu. Bukan suka reply SMS aku pun. Tak romantik langsung.

Petang, pukul 5 aku call dia. Remind dia untuk ambik aku balik kerja. Dia tu pesen kalau dah buat kerja lain sure dia lupa kat aku. So, masa call tu aku sempat kata nak air barli. Nak air barli. Nak air BARLI!

Dengan harapan masa dia ambik tu, dia akan hulur satu bungkus air barli sambil senyum senyum.

Tapi...

Kamu semua memang dah boleh agak kan? Dasar lelaki tak romantik memang gitu. Dia tunggu aku depan ofis dengan rambut ketak ketak tak berikat sambil sengih sengih dan berkata :

"Panas la awakk...."

Hampeh kan?

PERCUBAAN PERTAMA GAGAL!

Wednesday, 24 June 2009

marah hingga rasa mahu bunuh!

OK. SANGAT SANGAT MARAH NI!

Bukan dekat kamu la.

Aku baru pertama kali hendak perbaharui cukai jalan kereta, atas nama sendiri. Sebelum sebelum ni semua kereta atas nama adik-lelaki, Daddy atau pun kaum keluarga yang lain.

Dan tiba tiba, pihak yang menguruskan cukai jalan kereta aku itu call. Dan berita yang paling buat aku rasa nak marah petang ni, sampai tak sanggup nak tunggu esok ialah ;

"Cik, yu pun road tax ha, kita tadak boleh renew lor. Because ha, yu ada saman lor. Yu kasi setel itu saman dulu baru boleh kasi renew"

SAMAN?

Saman apakejadah pulak ni?

Dan bila aku cek secara atas talian, aku makin makin marah sebab aku jumpa ini :

Ciskkejjhjhdnvahshgavsbvbzxdasbanganga,.adsmahfdbfnvahfg afhgafabd!!!!!

SAMAN TU DAH SETEL LA!

Aku naik court dan lepas keluar dari court tu aku terus pergi kaunter dan bayar saman. Tahun 2006 tu!

Dan bila aku mintak advise dari miss-jiwa-kacau, dia suruh aku call mahkamah, mintak bukti pembayaran.

Aku call.

Dan, paling tak best bila perempuan suara slow yang melayan panggilan tu kata begini :

"Cik ada no kes tak?"

Tahun bila punya kes tu? Giler hebat la otak aku kalau aku masih ingat nombor kes!

"Alamakkk...tak ada ye? Susah sikit la macam tu sebab kita rekod by manual tau. Dalam buku je. Sekarang ni kena cek balik la satu satu"

GAggaggagsgsbvanfsvdavdjhasmdbajsfdkjanflajfahsfnasnflkhashnd,adasd

OK! Aku betu betul rasa nak marah!

Punya hebat teknologi sekarang, pakai buku je? Duit aku bayarr saman tu buat buat la pegi set up satu sistem yang canggih, yang senang nak search.

Road tax aku mati 26/06 ni. JUMAAT NI!

jkgsajkdkjafjhdfljgrjsdlkgfbsdlgh;lsblkjgjakghlk;n;gaghajMARAHNYAAAAA!!!!!

**Aku rasa nak gigit gigit lelaki-yang-ngorat-aku sebab aku tengah marah, dia banyak tanya pulak!!!hgakjasgdbafafladfbazxxzassd

*****EDIT : Ehhh, cuba korang tengok. Aku baru perasan. Dekat kolum diskaun amount tu tulis RM400. Pastu kat kolum Remarks tu tulis TIADA. Tu kira saman dah setel ke hape tu?

********Huuwaaaa...mati la aku kalau road tax takde. Jalan nak balik rumah selalu ada road block!

sahabat yang baik ialah sahabat yang selalu ada untuk kita. tidak kira susah atau senang


"Ja, kau katne?"


"Ja, call aku jap"


"Ja, urgent ni! Call aku jap"


"Jaaaa.........."


Aku tak kisah kalau sahabat sahabat aku tengah susah hati. Tengah cari seseorang untuk meluahkan hati dan perasan. Aku ada. Cerita la apa kau nak cerita darling. Jangan kau cerita sambil pukul tumbuk sepak aku sudah lah.


.


.


Tapi. Si perempuan-banyak-skandal ni tengah buat aku geram. Aku dah nasihat dari dulu dah. Yang pergi gatal sangat nak ada boyfriend banyak banyak tu apahal? Dasar tak puas dengan sorang betullah!


.


.


Ni bila dah tekanan, dah kantoi, dah pening tak tau nak buat apa...baru nak dengar cakap aku.


.


Kalau aku kata padan muka banyak banyak kali patut tak?


Tuesday, 23 June 2009

petua meluruskan rambut


pandang luar tingkap sambil tangan kanan main main dengan rambut sendiri.


jalan jem.


radio kuat.


si pemandu merungut rungut.


dan tiba tiba..


"buat apa main main dengan rambut sendiri?"


huh? terkejut


"main main rambut orang lagi best la. cepat! main main rambut orang!" sambil tarik tangan kanan dan letak dekat rambut dia.


senyum je. malas nak layankan sangat. pegang pegang rambut si pemandu lebih kurang.


"mulai hari ini awak kena main main rambut orang. usap betul betul lah!" marah sebab main pintal pintal rambut dia.


"usap lembut lembut. hari hari kena buat tau. nanti rambut orang mesti lurus" sengih sengih


hah?


auto gelak.


"lurus? kahlkahkahkahkahkah....banyak la awak punya lurus! "



***rambut dia lagi panjang dari aku. tapi stail tak lurus la. aku bajet kalau dia biar lagi panjang tu, tak lama lagi nak sama pesen dengan rambut abang nas melodi tu. stail ketak ketak. kehehhehehehehe...ada hati nak rambut lurus la tu.khehekehehkekehekeh...


Monday, 22 June 2009

dasar kelam kabut, cepat panik, cuai, gelabah dan yang semakna dengannya


aku pergi interview. hari sabtu. 10.45 pagi.


pukul 8, sudah ada orang call. wake up call. bangun cepat, nanti lambat, katanya.


aku golek golek dulu atas tilam lepas tu baru bangun.


mandi mandi. cuci rambut. keluar bilik air dah dekat pukul 9.


tengok handphone ada 2 misscall. ada 1 message.


budak stesen-kerang yang sms. sms marah marah. tanya kenapa aku lambat. padahal aku dah set baik punya dengan budak lain. aku tak nak masuk kerja, budak tu akan ganti. ini lah masalahnya kalau pekerja sambilan yang kalau tak datang kerja ibarat stesen-kerang tu tak mampu nak beroperasi. bosan!


balas lebih kurang dan terus buat tak tau. aku partime je. kalau tak datang pun sepatutnya takde masalah.


masa dah rugi 15 minit kat situ. baju tak gosok lagi. sijil sijil tak susun lagi. rambut tak kering lagi. haiishh...~


dekat 10.10 pagi baru keluar dari rumah. nasib baik jalan dah hafal, kalau tidak lagi kelam kabut.


sampai tempat interview pukul 10.30pagi.


pintu ofis tu kunci. kena main tekan tekan loceng dulu. ada suara orang je. cakap nak interview, dan dia kata ok.


masa tengah tunggu tu, tunduk bawah. baru perasan, tak tukar kasut! pakai selipar je. aduhhhh...


nak pergi kereta tukar kasut ke tak?


nak tukar ke tak?


nak tukar ke tak?


nak tukar ke tak?



tukar la!


baru dua langkah nak pergi kat kereta, pintu ofis dah terbukak.


aiseymennn....



***masa nak naik tangga, amoi yang bukak pintu ofis tu tengok kaki aku. ciskek sungguh. kantoi aku pakai selipar pink!


Friday, 19 June 2009

siapalah yang sabotaj aku ni


Aku cek email. Skali ada email dari jobsmalaysia. Ada jawatan yang dipadankan untuk aku.


Memula tu nak buat tak kisah je sebab biasanya aku tak berkenan dengan jawatan yang diorang padankan. Tapi sebab dah lama tak log in akaun aku kat situ, aku bukak la.


Pastu aku cek la bakul masuk aku. Cek status permohonan.


Pastu aku gila terkejut sebab...


.


.


GILA! Bila masa aku apply kerja operator pengeluaran ni?


Aku klik nama kampeni.


Kampeni tu kat BUKIT BERUNTUNG, RAWANG!


Sekarang aku nak call kakak kakak dengan adik adik aku. Sapa la yang tau paswed jobsmalaysia aku nih. Haiiisshh~


Ehh...jap jap. Woi La! Aku ada bagi paswed aku ni kat ko ke? Bukan ko yang sabotaj aku kan? Kalo ko la La, memang nak kena sekeh la. Ko tu bukan betul. Serik dah aku ko apply-kan jawatan mengarut untuk aku kat SPA dulu! Cis!


**Ni kalau kilang tu call aku panggil interbiu camne nih?


***Kalau dia offer keja 9am - 5pm + sabtu ahad cuti + gaji 3k sebulan, aku nak! Ekkekekekek


Thursday, 18 June 2009

ntah apa perangai la depa ni


Apesal ha?


Kalau ada motor banyak banyak berhenti tepi jalan mesti semua orang slow, nak tengok tengok.


Camtu gak kalau ada kereta berhenti tepi jalan.


Eksiden jangan citer la. Boleh buat jalan jem.


Tengok sekali lalu je dah la. Ini yang pergi betul betul slow lembap macam siput tu apesal? Kecoh betul la.



**Pagi tadi, nyaris nyaris aku tersondol Myvi putih depan aku. Dia brek betul betul punya brek. Stail nak berhenti sebab kat sebelah kiri jalan ada 7 - 8 motor parking macam ada something. Eksiden ke rosak ke aku tak tau la. Sampai berasap tayar si tengkorak tu. MAngkok betul!


***Opss...si tengkorak tu dah takde lambang tengkorak. Adik-lelaki tukar bonet jadi kaler hitam. Tapi bunyi makin bising. Ekzos stail nak pergi perang.


Wednesday, 17 June 2009

kalau anda comel baik hati sopan bertatasusila, sila amalkan ini


TOLONG LAH....


Kalau kamu kena singgah ke mana mana stesen minyak, sila LIHAT NOMBOR PAM.


Sila beritahu juruwang NOMBOR PAM dan BERAPA JUMLAH yang kamu hendak isi.


Apa kamu ingat staf stesen tu tahu kamu berhenti dekat pam berapa? Kamu ingat dia tahu kalau kamu hulur RM100 tu sebenarnya kamu hendak isi RM2 je? Kamu ingat staf dekat stesen tu takde pelajaran? Kamu ingat tahap SPM je ke? Kamu ingat kamu bawak kereta, nak isi minyak, si staf stesen tu tak bawak kereta jugak? Kamu ingat dia ahli nujum ke? Kamu tak cakap dia dah tahu. Tolonglah jangan berlagak bodoh sombong.




Ai paling suka kalau ada pembeli minyak berkata begini dengan jelas :


"DIK, PAM (nombor pam) LIMA PULUH YE"


Kalau tak sebut dik tu pun takpe.


Apa yang penting?


.


.


Bukan kerjasama la!


.


Yang penting NOMBOR PAM!


Tuesday, 16 June 2009

diBuLi!


"Ini telur. Ini ayam, hotdog, nugget. Bawah tu megi, sardin, beras, minyak masak, makanan dalam tin" Sambil menuding itu dan ini.




Angguk angguk kepala tanda faham.




"Tu periuk, kuali, sudip"



Angguk angguk lagi.



"HA! Apalagi? Cepat la masak!" Sambil melangkah ke ruang tamu.



Tak sampai 1 minit, ruang tamu dah bising. Main game!


Aku?



Keletang keletung sorang sorang kat dapur.



Kurang asam sungguh! Padahal aku baru balik kerja pukul 11 malam. Diorang pukul 6 petang dah balik kerja, melepak kat kedai makan.







**"TAK ADIL!!" jerit dalam hati je. Sebab nanti ada orang kata derhaka.



Saturday, 13 June 2009

rupa rupanya seronok jugak ye?


Kereta pertama yang aku pandu sah sah la kereta kancil sekolah memandu. Dan sah sah la ia manual.


Kereta kedua pulak, kereta lama Daddy. Manual jugak. Nissan Sunny kaler biru yang sampai sekarang aku sayang. Daddy kata nak jual pun aku tak bagi. Itu la kereta yang aku mula mula bawak masa lepas dapat lesen. Kereta tu jugak la yang aku guna masa pergi interview. Kereta tu jugak la yang buat hal kat tepi highway sampai ada pakcik teksi gatal offer nak hantar aku balik. Kereta tu jugak la yang aku guna ulang alik pergi kerja. Kereta tu jugak la yang aku accident sampai masuk longkang. Gile banyak memori sampai tak sampai hati nak jual. Sampai kalau apa apa hal yang berkaitan dengan kereta tu, Bonda dengan Daddy mesti tanya aku dulu. Dan sekarang kereta tu dalam proses pembaikan. Dan Daddy suruh aku pilih, warna apa nak spray.


Kereta kedua ialah Honda. Honda Jerung kata adik-lelaki. Manual gak. Yang ini asalnya kereta adik-lelaki. Kitorang gilir gilir pakai. Sampai la satu part tu adik-lelaki ambik terus. Dan aku merempit ke tempat keja. Kereta ni tak lama sangat aku pakai. Sebab malas nak hantar dekat kem. Dan malas nak pergi ambik jugak. Dan tiba tiba satu hari tu adik-lelaki call.


"Zura, aku tukar Honda tu. Nanti kalau Alip (besfren dia) hantar kat ko Satria ko ambik kereta tu. Ambik je. Tengok nombor plat dengan road tax. Kalau ok, ambik je"



Heh? Gile senang diorang ni tukar kereta kan? Sabar je lah.


Dan start itu la aku kemana mana dengan si Tengkorak tu. Manual lagi. Bising lak tu. Pantang ada road block, memanjang asyik kena tahan je. Tapi si Tengkorak tu memang best. Suka sangat bawak Tengkorak tu laju laju sampai setiap kali balik Rawang mesti Bonda sound jangan bawak kereta laju laju. Tiba tiba rindu pulak dekat Tengkorak. Haiih~


Dari mula memang aku tak berapa suka kereta auto. Mengantuk je. Aku rela lenguh kaki masa jalan jem dari mengantuk bawak auto. Aku dengan kereta auto memang tak boleh masuk. Sekali sekala kalau bawak Kenari auto Miss-Jiwa-Kacau, mesti aku kena gelak. Yelah, kaki kiri asyik nak pijak pijak clutch je. Tangan pun asyik nak pegang gear je. Pastu bawak stail tersengguk sengguk sebab tak pandai nak kontrol minyak dengan brek. Brek pun mesti stail mengejut mengejut je. Ahahhahahha....


Pastu suka je kutuk Miss-Jiwa-Kacau. Yelah, dia tu mana pandai sangat bawak kereta manual. Nak nak part trafik lite dekat atas bukit. Memang gelabah la dia. Sampai ada satu hari tu, dia sanngup pusing jauh semata mata nak elak trafik lite atas bukit. Sabar je lah. Dah banyak kali ajar pun masih tak konfiden.


Sekarang, setelah si Tengkorak kembali ke pangkuan adik-lelaki, aku terpaksa bersama Incek Wira pulak. Dahla warna putih, warna yang paling aku tak berkenan kalau nak beli kereta sebab aku sangat tidak ada masa untuk membasuh selalu. Auto pulak tu. Dan orang pertama yang gelakkan aku dan tepuk tepuk bahu aku adalah Miss-Jiwa-Kacau. Perli la tu. Nasib baik besfren, kalau tak memang aku nak tepuk tepuk je dahi dia.


Dah lebih sebulan aku dengan Incek-Wira ni, aku rasa seronok pulak. Best jugak bawak auto kan? Nak pergi KL? Jalan jem? Dah tak heran dah. Hahhahahah...



**Hari ni Incek-Wira sangat sangat kotor. Badan putih dia tu dah ada dot dot hitam. Gile takde masa nak bawak pergi mandi buih. Kesian dia...


Friday, 12 June 2009

Iya ke?


Dia memandu.


Aku disebelah.


"Jadi awak ni Pak Usu la ye?"


"Ha'ah" Sambil senyum comel.


Bulu mata melentik. Rasa nak gigit gigit je.


"Saya Achik"


"Achik? Eh...Achik memang selalu kahwin lambat tau!"


"Hah!? Awak jangan la kata macamtu"


"Iye......~"


"Kalau Achik nak kahwin dengan Pak Usu, lambat jugak ke?" Sambil kelip kelip mata, buat muka comel.



"Emm...Entahla..." Angkat bahu sambil senyum comel jugak.


***Iya ke Achik selalu kahwin lambat? Hhhmmmm...~

Thursday, 11 June 2009

kali pertama saya tahu ada lelaki sukakan saya...


Saya berbaju kurung putih berbunga oren. Bertudung, ikat di depan. Saya bersimpuh berhampiran dinding, bersebelahan meja.


Sedang menunggu adik lelaki menghabiskan bacaannya.


Saya duduk sendiri sambil memerhati.


Di hadapan saya ada dua tiga orang lagi yang sedang membaca.


Oleh kerana saya duduk sambil memerhatikan dua tiga orang yang sedang membaca itu, saya fikir dua orang lelaki yang sedang berbual di sebelah meja sana tidak perasan saya mendengar perbualan mereka. Kami hanya dipisahkan dengan sebuah meja. Mana mungkin saya tidak dengar bukan?


Tapi saya pura² kusyuk melihat dua tiga orang yang sedang membaca di hadapan.


"Banyak² budak perempuan dekat sini kau suka siapa ye" Si Rambut Kerinting


Tiba² ustaz bersuara. Dan saya hilang fokus. Jadi apa jawapan bagi soalan itu saya tidak dengar.


Yang saya dengar selepas itu..


"Gila kau! Dia darjah lima lah!" Si Rambut Kerinting.


"Tapi aku suka dia jugak" Si Rambut Lurus


"Dia lagi tua la. Dia macam kakak!" Si Rambut Kerinting.


"Tapi aku suka jugak la. Dah kau tanya, aku jawablah!" Si Rambut Lurus


Saya pura² menoleh. Mereka berdua terus diam.


Pulang hari itu, seperti biasa Si Rambut Lurus akan melambai² sambil tersenyum.


Oh ye, Si Rambut Lurus dan Si Rambut Kerinting itu masing² berumur 9 tahun. Ya, mereka darjah tiga!


.


Dan di situ, di tempat saya mengaji itu, hanya saya seorang darjah lima. Hanya saya seorang yang berumur 11 tahun. Hanya saya.



Soalan pada hari ini : Cuba teka siapa saya?

Tuesday, 9 June 2009

babai kawan...~~

Nanti bila yu dah dapat gaji yang first tu, belanja ai dengan dua orang kakak pakai spek dekat atas tu makan pizza ye. hiks!

Harap² ai tak terserempak dengan yu dekat kedai makcik sombong masa yu tengah tapau nasi. Kalau ya, memang ai cubit² yu dekat situ jugak. Kalau yu kata yu boring² kat opis, sebab tu yu jalan² kat kedai makcik sombong tu, ai boleh terima. Kita tak jauh mana. Nanti² boleh lunch date sama², dengan dua orang kakak pakai spek dekat atas tu.

Yu jangan rindu² ai dengan dua orang kakak pakai spek dekat atas tu sangat. Yu jangan risau, nanti kalau ada peluang, ai dengan dua orang kakak pakai spek dekat atas tu balas dendam balik bagi pihak yu. Ai mesti rindu yu jugak nanti sebab ai ada banyak list lagu yang ai nak suruh yu limewire untuk ai tapi tak sempat sebab yu dah berhenti. Takpe la, nanti i ym je list tu.

Pc ai ada banyak gambar yu. Kalau tak caya, ai tepek kat sini.

Dah...dah...pergi kesat air mata tu. Babai kawan...~~

Opss...lupa lak ai. Yu ada tertinggal sweater hitam yu. Ada ai simpan dalam laci ni. Nanti yu datang la ambik ye.

Monday, 8 June 2009

mintak sori..........

..........lately ni ai bizi.

"ko hidup lg ja? ym tak online. blog tak update...keh..keh..kehhh..."

sampai ada orang ingat ai dah mati. ciskek sungguh kan? nasib baik orang itu besfren. kalau tidak, harus ai culik anak dara dia yang dah pandai salam tangan orang tu.


.


.


.



.


.


.


.


.

tapi hari ni ai dah tak bizi sangat. heeeeee....suka!


.


.


**ai dengan muka sembap tanpa ai-lainer sambil memakai baju ungu yang dipinjam dari adik perempuan. ihiks!