wajib klik!

Wednesday, 26 September 2012

Motivasi

Tak habis-habis motivasi kan. Kurusnya tak jugak. I dah lama tak joging ni. Last sunday pasang dvd aerobik. Sempat layan setengah jam je sebab partner I dah datang rumah ajak keluar makan. Tak menyabar sungguh.


Tapi, setengah jam pun, sakitnya 3 hari baru nak ok. Dah lama tak exercise, habis sakit perut, peha n tangan. Tak pasal-pasal jalan mengengkang.


Oh. Itu gambar motivasi yang dah pun selamat dijadikan wallpaper handphone. Dengan harapan, setiap kali tengok handphone, setiap kali tu la tengok gambar tu dan setiap kali tu ada semangat nak diet dan exercise.


Gambar masa bulan puasa hari tu. Naik je bulan beraya, naik jugak berat badan. Apa nak jadi la hoi!



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, 25 September 2012

Tweet..Tweet..

I bosan. Di ofis sangat-sangat bosan.


I dah tak boleh ber-blogwalking dari ofis. Semua pun tak boleh. Jadi, I sign up twitter.


@hajaedmond.


Kalau mahu, boleh follow. ;-)


Selamat Hari Selasa. Gomen dah gaji kan? Oh..jelesnyaa..!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, 24 September 2012

Test

Saja nak test.



Test.



Test.



Test.. Test..


Test. Test..test...
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, 21 September 2012

Mom To Be

Hai....

It's not me yang nak jadi mommy. I belum kahwin lagi. =D


Depan saya sekarang ni ada mom to be. Sudah 8 months ++ kot. Sebab due dia kalau tak silap October nanti.


I sedang buat kerja. Suddenly sorang colleague yang lain datang depan i. Mom to be tu duduk depan i. Semalam dia MC. Harini dia nampak ok je. Mereka cakap dalam bahasa mereka. Haishh...rugi betul I tak paham bahasa diorang ni. Diorang semua ni boleh tahan gak kaki gossip.


I duduk tegak. Nak cuba jeling mommy tu. Terkejutnya I sebab muka dia merah. Merah sangat-sangat dan dia menangis! Takutnyaaaaaaaaaaaaaaaa....Nak bersalin ke? Takuuutttnyyaaaaaaaaaa....!


Tapi I tak faham apa diorang cakap. Ciss...Esok nak cari kelas mandarin la. Yang murah-murah untuk dewasa. Ada tak?

I pandang abang kpop sebelah I. Ohh...lupa nak cerita. Sejak Abang G resign, abang kpop replace dia. Tapi still i miss abang G. Abang kpop tak peramah. Bahasa dia pun tak fasih sangat. Rindunyaaa kat abang G. Kalau abang G, i pandang dan angkat kening je, terus abang G explain. Tapi abang kpop ni, i kena tanya sendiri. kalau tak dia buat tak kisah saja. Tak mesra kan.


Abang kpop kata, entahlah....dia taktau. Tapi maybe baby dalam perut kick kuat sangat. Dats y la mommy sakit. Ouchh...macam tu sekali ke? Takutttnyaaaaaaaa...


I wish...mana tahu suatu hari nanti ada peluang nak jadi mommy, biarlah semuanya baik-baik saja. Sebab, I kenal my partner macam mana. Dia jenis tak manjakan I. So, kalau sakit, nangislah sorang-sorang. Sobbss..sobss... Tersedih pulak.


Happy weekend all!